Τα μέλη της Κοινοπραξίας
2ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών
1ο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Καστοριάς
Δημοτικό Σχολείο Νεστόριου Καστοριάς
8ο Γυμνάσιο Κοζάνης
13ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης
Γυμνάσιο Κρόκου Κοζάνης
11ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας
Γυμνάσιο Λευκοπηγής
1ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας
2ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας
2ο Γυμνάσιο Γρεβενών
3ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης
1ο Γυμνάσιο Καστοριάς
3ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας

Δραστηριότητες Διαπιστευρμένου Σχεδίου Κινητικότητας 2021

Α. Μαθήματα και Κατάρτιση

Ομάδα 20 συμμετεχόντων παρακολούθησε επιμορφωτικά μαθήματα με θέμα «Climate cares! Education and Environment” από τον οργανισμό PSMERasmus από τις 24.05 έως και τις 30.05.2022 στο Ρέυκιαβικ της Ισλανδίας.

Β. Παρακολούθηση εργασίας

Ομάδα 20 συμμετεχόντων είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί σχολικές μονάδες στην πόλη Bialystok της Πολωνίας από τις 13 έως τις 19 Νοεμβρίου 2022. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν τη διδασκαλία μαθημάτων, εξοικειώθηκαν με διάφορες εκπαιδευτικές πρακτικές, γνώρισαν το εκπαιδευτικό σύστημα της Πολωνίας, εντάχθηκαν σε δίκτυα συνεργασίας με σχολικές μονάδες του εξωτερικού για μελλοντικές συνεργασίες, αντάλλαξαν καλές πρακτικές και βελτίωσαν τις δεξιότητες ξένων γλωσσών.

Γ. Προσκεκλημένοι εμπειρογνώμονες

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας διοργάνωσε μεικτή επιμορφωτική διημερίδα την Πέμπτη και Παρασκευή 8 και 9 Ιουνίου 2023. Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν σχετικά με σχέση της ολιστικής προσέγγισης της βιώσιμης ανάπτυξης και του ψηφιακού εγγραμματισμού. Επίσης, εξοικειώθηκαν με τα εννοιολογικά θεμέλια του Πλαισίου Αναφοράς Ικανοτήτων για Δημοκρατικό Πολιτισμό καθώς και με την Ατζέντα Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ποιοτικής Εκπαίδευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Αποτύπωμα της συμμετοχής στο Διαπιστευμένο Σχέδιο Κινητικότητας Erasmus της ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας 2021 στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης

Ελληνικά    Αγγλικά

el